Francis Avenue

Designed to appear as a single family house, this 2 storey wood frame duplex integrates into the context of the surrounding neighbourhood.  Constructed of a variety of  hardwearing natural materials including timber, stucco and brick, the use of texture and colour enhances the visual interest and establishes itself as  integral part of the neighbourhood.

Rather than a particular aesthetic influencing the project and design; sustainability, particularly through passive solar gain and ventilation, has been a critical driver in the realisation of the building arrangement.

The butterfly roof over larger areas to the west of the building also directs the flow of air through the building.  Careful integration of open, covered deck areas to either end of the building encourages internal spaces to be open to the outdoors.

Jamie047s
Jamie047s

press to zoom
P1010807
P1010807

press to zoom
IMG_3260
IMG_3260

press to zoom
Jamie047s
Jamie047s

press to zoom